Metallifestareilla kerättiin myös metallia

Revisol Oy tuotti Tuhdimmat Tahdit -festivaalien jätehuollon Nokian Sahanrannassa kesäkuussa 2022. Lähtökohtana oli miettiä nykyhetkeen paremmin sopiva jätehuoltokokonaisuus, jossa huomioitaisiin festivaalialueen paikka veden äärellä sekä eri käyttäjäryhmien tarpeita. Jätehuollon näkökulmasta erilaisissa tapahtumissa on tietynlaisia painotuksia ja vaatimuksia joihin vaikuttaa oleellisesti myös tapahtuman ajankohta.

Ympäristötietoisilla festivaalivierailijoilla tulisi olla käytettävissään riittävä määrä keräyssäiliöitä ruoka- ja juomapakkauksille, biojätteelle sekä muulle syntyvälle jätteelle. Festivaalijärjestäjällä sekä palveluitaan alueella myyvillä toimijoilla on taas omat tarpeensa muunmuassa pahvin, biojätteen, ruokaöljyjen, erilaisten juomapakkausten, pakkausmetallin sekä muun jätteen osalta. Lähtökohtaisesti jätehuolto on yksi asia, joka ei saisi näkyä liikaa, mutta sen pitää olla kunnossa – sinänsä vaikea yhdistelmä. Toimiva jätehuolto on yksi tärkeä tekijä tapahtumassa viihtymisen kannalta.

Lajittelussa on aina tapahtumissa parantamisen varaa, sillä hyvän musiikin lomassa saattaa lajittelu välillä unohtua. Tästä huolimatta lopputulos myös jätehuollon näkökulmasta oli hyvä. Perjantainen lämmin kesäsää lisäsi juomapakkausten kulutusta ja lauantaina sadekuurojen jälkeen jätesäiliöt täyttyivät kertakäyttösadetakeista. Näihin asioihin osataan tulevaisuudessa varautua entistäkin paremmin myös tulevissa tapahtumissa lisäämällä keräysvälineiden määrää.

”Revisolin kanssa lyötiin suunnitelmat pöytään hyvissä ajoin, sovituista asioista pidettiin kiinni ja paikan päällä tehtiin vielä tarvittavat muutokset, kun huomattiin mikä toimii ja mikä ei. Tapahtuman jätehuolto pelasi mainiosti ja oli ennen kaikkea asiakkaille helppo. Voisi jopa sanoa, että Sahanranta ja sen ympäristö jätettiin puhtaampaan kuntoon kuin se oli ennen festivaalia.”, kommentoi Tuhdimmat Tahdit -festivaalin vastaava tuottaja Sami Silvennoinen.

Meiltä saat kaikki tarpeelliset keräysvälineet oikeanlaiseen jätehuoltoon tapahtumasta riippumatta. Hoidamme myös asianmukaisen jätteen noudon ja vastaanoton. Ota yhteyttä niin katsotaan tapahtumanne jätehuolto kuntoon.

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous Joensuun toimipisteeltä

*pakollinen kenttä

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous Kaskisen toimipisteeltä

*pakollinen kenttä

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous Kuopion toimipisteeltä

*pakollinen kenttä

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous Vaasan toimipisteeltä

*pakollinen kenttä

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous Nokian toimipisteeltä

*pakollinen kenttä

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous Seinäjoen toimipisteeltä

*pakollinen kenttä

Tarjouspyyntölomake

* pakollinen kenttä