Yhteistyöllä metallit kiertoon

Aloitimme yhteistyön Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) kanssa kesäkuussa 2021, kun voitimme heidän metalliromujen keräämistä koskeneen julkisen kilpailutuksen. LSJH on 18 kunnan omistama yhtiö, mikä huolehtii kuntien puolesta asukkaiden jätehuollon järjestämisestä ja jäteneuvonnasta. Heidän tehtävänään on opastaa kuntalaisia kestävään elämäntapaan ja järjestää palvelevat vastaanottopaikat asumisen ja julkisen toiminnan jätteille.

LSJH:lla on useita jätekeskuksia ja lajitteluasemia, joihin alueen asukkaat toimittavat eri materiaaleja kierrätettäväksi. Meidän toimenkuvamme Revisolilla, on noutaa metalliromut näiltä jätekeskuksilta ja lajitteluasemilta. Noudon jälkeen huolehdimme jätteiden asianmukaisesta käsittelystä ja hyödyntämisestä. Yhteistyömme ansiosta metalliromut LSJH:n toimialueelta päätyy takaisin kiertoon nopeasti ja ympäristöä säästäen.

Noudot tuovat meille Revisolilla omat haasteensa, sillä noutopisteitä on useita ja jokainen niistä on erilainen. Kohteilla on myös erilaiset syklit, joka luo omat haasteensa noutojen optimoinnille. Talvella puolestaan toimintaa hankaloittaa noutojen vähyys, sillä materiaalikertymä painottuu enemmän lämpimille vuodenajoille. Kaikesta huolimatta yhteistyön edetessä toiminta optimoituu kohteiden ja niiden tarpeiden mukaan, mikä puolestaan mahdollistaa saumattoman yhteistyömme jatkossakin.

LSJH:n kohteista noudettava kierrätysmetalli on hyvälaatuista. Kierrätysmetallien hyvään laatuun vaikuttaa muun muassa se, että kuluttajia opastetaan tehokkaasti heidän toimittaessaan kierrätysmetalleja LSJH:n pisteisiin. Hyvä kierrätysmetallin laatu vähentää käsittely-yksiköissämme tapahtuvan työn määrää ja on helpommin jatkojalostettavissa.

Yhteistyö on toiminut molempien osapuolien mukaan hyvin ja tavoitteiden mukaisesti. Uuden alueen haasteet on selätetty tehokkaasti ja se on otettu haltuun nopeasti. Yhteydenpito LSJH:n kanssa on toiminut hyvin. Vuonna 2021 noudetun pienmetallin määrä oli noin 2 100 tonnia vajaalta vuodelta. Vuodelle 2022 odotukset ovat noin 3 300 tonnia.

Olemme valtakunnallinen kiertotalouden asiantuntija ja kehittäjä, jolla tutkimus- ja kehitystyö on vahvasti läsnä päivittäisessä toiminnassa. Metallien kierrätys ja käsittely on erityisen hyvä esimerkki ja jatkuvan kehittämisen tulos, sillä meillä on Kaskisten käsittely-yksikössä oma kehittämämme metallin käsittelylinjasto. Voimme käsitellä kaikenlaisia kierrätysmetalleja. Vaikeammin hyödynnettävät metallit, eli sellaiset, jotka sisältävät muitakin jakeita kuin pelkästään metalleja, kuten tekstiilejä, muoveja, kumia sekä puuta, eivät ole meillä este sen uusiokäytölle.

Voimme tarjota vastaavanlaista toimintaa useammille asiakkuuksille myös eri toimialoilta. Ota meihin yhteyttä jos kaipaat apua jätehuoltopalveluissa niin kartoitetaan tarpeesi ja etsitään paras ratkaisu.

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous Joensuun toimipisteeltä

*pakollinen kenttä

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous Kaskisen toimipisteeltä

*pakollinen kenttä

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous Kuopion toimipisteeltä

*pakollinen kenttä

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous Vaasan toimipisteeltä

*pakollinen kenttä

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous Nokian toimipisteeltä

*pakollinen kenttä

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous Seinäjoen toimipisteeltä

*pakollinen kenttä

Tarjouspyyntölomake

* pakollinen kenttä