Lasivillan kierrätyspalvelu

EU:n ja Suomen jätelainsäädännön mukaan vähintään 70 % syntyvästä rakennus- ja purkujätteestä tulee valmistella uudelleenkäyttöön, kierrättää tai hyödyntää materiaalina. Tähän tavoitteeseen pääsemisen tueksi Revisol on kehittänyt yhdessä Saint-Gobain kanssa lasivillan kierrätyspalvelun.

Kierrätyspalvelun perimmäinen ajatus on uusiokäyttää asiakasyrityksissä syntyvät lasivillan hukkapalat kaatopaikalle päätymisen sijaan. Lasivillasta jauhetaan uutta raaka-ainetta mm. Saint-Gobainin Leca-soran valmistukseen.

Hukkapalat hyötykäyttöön

Kuten muiden jätejakeiden kohdalla, Revisol kerää lasivillan asiakkailta. Lasivillajäte voidaan myös toimittaa asiakkaan toimesta Revisolin käsittely-ykksikköön. Revisolilta on vuokrattavissa paalaimia ja puristimia lasivillajätteen keräämiseen työmailla.

Logistiikka on suunniteltu mahdollisimman asiakasystävälliseksi, jolloin siitä ei aiheudu haittaa asiakkaan päivittäiseen toimintaan. Kun kierton menevää lasivillaa noudetaan, tuodaan täyden keräysvälineen tilalle tyhjä, jotta keräys toimisi mahdollisimman saumattomasti.

Lasivillan hukkapalat käsitellään Revisolin Nokian käsittely-yksikössä. Sieltä jauhettu materiaali kuljetetaan Saint-Gobainin Leca-tuotteita valmistavalle tehtaalle Kuusankoskelle.

Revisol hoitaa myös Isoverin ja Ecophonin tuotantolaitoksilla syntyvän prosessijätteen toimittamisen uusiokäyttöön, sillä kaikkea lasivillan valmistuksen hukkaa ei voi laittaa takaisin tuotantoprosessiin.

Aiheesta lisää voit lukea alta löytyvistä linkeistä:
Rakennuslehti
Saint-Gobain

Pyydä tarjous lasivillan kierrätyspalvelusta:
Revisol Oy
044 475 7000
revisol@revisol.fi

Tarjouspyyntölomake

* pakollinen kenttä