Maailman parasta padelia ja huippuluokan jätehuoltoa

Nokialla pelattiin alkusyksystä World Padel Tourin pohjoisin turnaus ja Revisol, kiertotalouden vahva edistäjä, sai kunnian hoitaa tapahtuman jätehuollon.

Finland Padel Open järjestettiin 26.08-03.09.2023 maailman ensimmäisellä vain padel-kilpailuja varten rakennetulla areenalla PadelOne Arenalla. Finland Padel Open on Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen World Padel Tourin virallinen osakilpailu ja samalla koko kiertueen pohjoisin turnaus. Yhdeksänpäiväisessä turnauksessa pelasi 250 maailman parasta pelaajaa. Suomalaisia turnauksessa pelasi villillä kortilla yhteensä 16 pelaajaa.

Pelaajat kisasivat turnauksessa 250 000 euron palkintopotista. Tuota kilpaa oli seuraamassa paikan päällä noin 10 000 katsojaa ja lisäksi turnaus näytettiin suorana lähetyksenä peräti 72 maassa. Tapahtuma keräsi Finland Padel Openin Instagram-tilille huiman yli 1 000 000 käyttäjän näkyvyyden.

Avoin ja tiivis yhteistyö alusta loppuun

Monipäiväinen ja suuren kävijämäärän omaava tapahtuma vaatii tarkkaa jätehuollon suunnittelua. Toimiva jätehuolto vaikuttaa vahvasti tapahtuman kulkuun ja tapahtumaan osallistuvien henkilöiden viihtyvyyteen.

”Revisol oli yhteistyökumppanimme alkumetreiltä saakka. Hyvässä yhteistyössä suunnittelimme ja kehitimme tapahtuman jätehuoltoa, huomioiden tapahtuman kiertotalouden, ekologisuuden ja taloudellisuuden merkitykset”, tapahtumajärjestäjä Meijou Oyn toimitusjohtaja Marko Kuusisto kertoo. ”Teimme tapahtumaan tarkan jätehuoltosuunnitelman ja hoidimme sen mukaiset tarvittavat jäteastiat ja keräysvälineet tapahtuma-alueelle ja huolehdimme riittävästä ohjeistuksesta”, Revisolin Nokian käsittely-yksikön aluepäällikkö Tommi Järvinen kertoo. ”Tapahtuman aikana huolehdittiin astioiden tyhjäyksestä ja jätteen kuljetuksesta”, Järvinen päättää.

Kun paikalla on paljon ihmisiä, syntyy monenlaista jätettä. Tapahtuma-alueella järjestettiin myös koko tapahtuman ajan kestäneet Suomen suurimmat padel-messut.

”Tapahtumassa kerättiin pääasiassa pulloja ja tölkkejä, biojätettä, pahveja, käytetyt padel pallot sekä sekajätettä. Sekajäte lajiteltiin käsittely-yksikössämme ja siitä n. 40 % päätyi energian tuotantoon”, Järvinen kertoo. Tapahtuman aikana pahvijätettä kerättiin noin 500 kg, biojätettä noin 600 kg, pulloja ja tölkkejä noin 10 000 kpl, sekajätettä noin 1 000 kg sekä käytettyjä palloja noin 60 kg.

Kerätyt käytetyt pallot toimivat hyvin padel-harrastajien peleissä. ”Ammattilaiset pelaavat hyvin vähän käytetyillä palloilla, joten kerättyjä käytettyjä palloja hyödynnetään junioreiden ja aikuisten valmennuksissa. Sen jälkeen ne päätyvät kierrätykseen”, Kuusisto huomauttaa. ”Kierrätykseen päätyvät pallot murskataan ja hyödynnetään muun muassa hevosmurun seassa tarhojen parannuksessa. Näin niitä voidaan muun muassa kierrättää materiaalina eikä tarvitse penkata”, Järvinen kertoo.

Aukoton suunnitelma mahdollistaa kävijöiden viihtyvyyden

Järkevästi suunniteltu jätehuolto ja kierrätysmahdollisuudet edistivät tapahtuman sujuvaa kulkua ja kävijöiden viihtyvyyttä. Tämä osoittaa, kuinka kiertotalous voi olla olennainen osa suurten tapahtumien onnistunutta toteutusta, samalla kun se auttaa säilyttämään ympäristön ja resurssien tasapainon.

”Revisolin näkökulmasta tapahtuma meni hyvin, suunnitelma oli tehty aukottomaksi ja toimimme tehokkaasti taustalla ”näkymättömissä”. Teimme oikeat astiaratkaisut vaikkakin astioiden määrä olisi jälkeenpäin tarkasteltuna voinut olla vähempikin, mutta ainakin riittivät. Aikataulussa pysyttiin niin kuin piti”, Järvinen päättää. ”Yhteistyö Revisolin kanssa sujui hyvin. Olemme erittäin tyytyväisiä kokonaisuuteen ja jätehuollon toimivuuteen. Voin suositella”, Kuusisto iloitsee.

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous Joensuun toimipisteeltä

*pakollinen kenttä

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous Kaskisen toimipisteeltä

*pakollinen kenttä

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous Kuopion toimipisteeltä

*pakollinen kenttä

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous Vaasan toimipisteeltä

*pakollinen kenttä

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous Nokian toimipisteeltä

*pakollinen kenttä

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous Seinäjoen toimipisteeltä

*pakollinen kenttä

Tarjouspyyntölomake

* pakollinen kenttä